TEKNISIÄ PALIKKA RAKENTEITA
© 2023
Alkuperäisillä RakennusPalikoilla eli Palikka Original -muottielementeillä / -eps-valumuoteilla / BetoniPalikka -valuharkoilla on helppo toteuttaa juuri sellaisia teknisiä rakenteita kuin itse haluat, suoria ja kaarevia muotoja, maan päällä olevia seiniä, pilareita ja kantavia palkkeja sekä maan alla kellarin maapainetta kestäviä seiniä, uima- ym altaita ja säiliöitä, ekologisia maakellareita, tukimuureja jne.
 
Terästä on lujassa Palikka-rakenteessa vähintään riittävästi, oikea raudoitus on helppo asettaa surraamatta ja hitsaamatta raudoitusta varten suunniteltuihin tyhjiin paikkoihin, joko ennen valua tai helpommin valun jälkeen.  
Raudoitus on kokonaan kuivan betonin sisällä eikä ulkopuolella ruostumassa jonkin märän kopiomuotin pehmeän styroksin sisällä.
 
Luja Palikka Original -rakenne on täyttä teräsbetonia. Välitukien kohdalla on helppo vetää putkia ja sähkökaapeleita BetoniPalikka-seinien läpi, betonia piikkaamatta.
 
RakennusPalikka -eps-valumuottii on oikein suunniteltu, mitoitettu ja toteutettu laadukasta ja pitkäikäistä käyttöä ajatellen. Betoni täyttää Palikka-muotin  kokonaan, jättämättä lujuutta heikentäviä tyhjiä koloja rakenteisiin, kuva yllä.
 
Raudoitus on helppo asettaa oikein toteutettuun PALIKKA-valumuottiin, joko ennen valua tai valun jälkeen työntämällä raudat vastavalettuun betoniin.
Katso raudoitusohjetta PROFI-5600 eli suunnittelijan tietokansiosta.
 
Kolminkertaisesti ympäripontattu Palikka-elementti toimii valuvaiheessa tiiviinä ja tukevana betonin valumuottina. Ei ole tyhmiä nuppejä, joiden välistä löysä betoni valuisi muotista ulos siten muodostaen kylmäsiltoja ym ongelmia.
Palikan kolminkertainen tiivis ympäriponttaus tuo myös mittatarkkuutta rakentamiseen. Sujuttamamlla elementtejä pontteja pitkin saadaan millintatarkka rakenne. Muottielemenitt leikataan yksinkertaisesti poikki kohdasta johon seinä päättyy. Saat sellaisen tiiviin nurkan ja erkkerin kuin ja mihin haluat.
Alkuperäisessä RakennusPalikassa ei siksi ole eikä ole koskaan ollutkaan tällaisia mitoitusta rajoittavia ja työtä hankaloittavia nuppeja, siksi Palikka toimii  alusta alkaen niin hyvin.
Yhdenlaisilla Palikka-valuharkoilla rakentaen et myöskään tarvitse kiinteitä nurkkapaloja lisähintaan rajoittamaan talosi mitoitusta noin viiden sentin epätarkkuuteen, mikä samalla samalla aiheuttaisi kylmäsiltoja keskelle seiniäsi kohtiin, joissa styroksipaloja on leikattava poikki samalla poistaen pystypontit jonkinlaisen mitoituksen saavuttamiseksi.
 
Kun betoni on Palikka-valumuotin sisällä kovettunut kantavaksi rakenteeksi, toimii paikoilleen jäävä valumuotti ylivoimaisena lämmöneristeenä.
Erinomainen lämmöneristys mahdollistaa myös talvirakentamisen, on ongelmitta rakennettu - 25 asteen pakkasiin asti.
 
Palikka ei ime vettä, katso veden imeytymistä vertailevia käyriä alla:
Alkuperäsillä Palikka-muottielemeneteillä toteutat yksinkertaisesti vaativatkin rakenteet, kuten pitkät kantavat palkit sekä suorat että aidosti kaarevat muodot.
Yllä 10-metrinen kattoa kantava Palikka teräsbetonipalkki rakenteilla.
Yllä aidosti pyöreä Palikka-palkkirakenne.
RakennusPalikoilla perustat edullisimmin  suoraan kalliolle ilman erillistä anturaa,  kuvat alla
Tervetuloa Palikkataloon,
OTA YHT:   041 44 77 181
Klikkaa linkkejä:
Kaikki kaarevuudet syntyvät sujuvasti yhdenlaisilla Palikka-muottielementeillä,
ei tarvitse harkkoja raahata, sahata eikä lautamuotteja rakentaa!  Kaikki Palikan kaarevuudet ovat aidosti pyöreät.
 Alkuperäinen Palikka ei ime vettä
RakennusPalikoilla vain kuivia ja terveitä energiansäästötaloja jo 50 vuotta

Palikka-rakenteita voit pinnoittaa miten haluat, sisäpinnat esim kipsilevyillä,  rappaamalla, laatoittamalla jne ja ulkoverhoukseksi sopii edullisimmin rappaus suoraan kovaan Palikka-pintaan, mutta myös luonnonkivet ja laatat sekä lautapaneli, pelti jne sopivat hyvin.

Tarkempia tietoja ja työohjeita varten, katso Betonityöohjetta PROFI-5170.
Tietoa ja neuvoja on tarjolla 50 vuoden kokemuksella!
Tällä sivulla näytetään rohkeasti rakenteet, ei pelkkiä tuunattuja kattauksia ja tapetteja: 
RakennusPalikan hyvät alkuperäiset ominaisuudet ovat kovaa pintaa syvemmällä!

Valmiita energiaa säästäviä Palikka-passiivi kivitaloja löydät edellisillä sivuilla sekä googlaamalla PALIKKA ORIGINAL ja klikkaamalla linkkiä:   www.palikkatalo.fi
http://www.palikkatalo.fishapeimage_2_link_0
Tärkeämpää kuin liikaa märkää styroksia passiivitalon seinien kosteustakuuna on luonnollisesti toimiva rakenteiden tuuletus. Palikan ainutlaatuinen tuuletus- järjestelmä takaa kuivan, terveen ja lämpimän talon, jossa sinun on hyvä ja turvallista asua nyt ja tulevaisuudessa.
Valmiiksi sisäänrakennettu tuuletusjärjestelmä pitää rakenteet kuivina ja terveinä, kuva alla: Märkä styroksi ei eristä lämpöä,  mutta home tykkää.
 
Ainoastaan alkuperäisessä Palikka-muottielementissä on sisäänrakennettu uniikki tuuletusjärjestelmä, joka luonnollisella tavalla kuivattaa rakenteet.
 
Lisätietoja varten googlaa
Palikka RT- ja PROFI-tieto-
kortteja