TÄMÄ ON PALIKKA® MUOTTIELEMENTTI
ISO-PALIKKA™ sopii kaikkeen hyvään rakentamiseen, U-arvo on 0,17.
 
Suomalainen PALIKKA® -muottielementti keksittiin jo 1970-luvun alussa. Edistyksellinen PALIKKA oli silloin 50 vuotta aikaansa edellä and still going strong 2017! PALIKKA-muottielementille on monessa maassa myönnetty sekä patentit että mallisuojat, jotka edelleen ovat voimassa. Avainlippumerkki myönnettiin jo 1980-luvulla korkean vientilaadun osoitukseksi.
 
 
PALIKKA® on koko EUn alueella rekisteröity ja suojattu tavaramerkki, sana- ja kuviomerkkejä saa käyttää ainoastaan merkkien laillinen haltija, joka on PALIKKA OY. Varo helposti sekoitettaviksi tarkoitettuja kopiomerkkejä!
 
PALIKKA® valmistettiin Suomessa jo 1970-luvulla ja aina 1990-luvun puoleen väliin saakka. Alkuperäinen PALIKKA® on siten kauimmin Suomessa valmistettu muottielementti, edelläkävijyys hoidettiin kotiin jo silloin iki 45  vuotta sitten. Keksijänä olen tietysti ylpeä siitä, että alkuperäinen PALIKKA® on vuosien mittaan saanut niin suuren joukon jäljittelijöitä ja perässähiihtäjiä eri maissa. Pehmeistä styroksikopioista puuttuvat kuitenkin alkuperäisen PALIKKA keksinnön kaikki patentoidutkin hyvät ominaisuudet.
1970 -luvun ylivoimainen PALIKKA on vuosikymmenten kuluessa kehittynyt, olleen tänään vieläkin parempi.
 
Alkuperäisiä PALIKKA-tehtaita on eri maissa. Suomalaiset kuljetusliikkeet toimittavat RAKENNUSPALIKAT®  yön yli työmaallesi minne tahansa Suomea ja Eurooppaa.
PALIKKA ON VIISAAN VALINTA
Alkuperäinen suomalainen PALIKKA® on yksinkertainen rakennuselementti älykkäälle rakentajalle, siis Sinulle. Muista poiketen sujuva PALIKKA® -menetelmä ei tarjoa monimutkaisia virityksiä yksinkertaisille rakentajille.
Kuiva PALIKKA-muottielementti ei ole mikään diffuusioavoin, vettä imevä märkä styroksiharkko.
 
Nurkat ja erkkerit leikataan aina oikean mittaisiksi, keskelle seiniä ei tarvitse lekiata energianhukkareikiä tiiviitä pontteja poistamalla.
 
 
Alkuperäinen PALIKKA-muottielementti kehitettiin niin helpoksi, että kuka tahansa voi itse oman talonsa rakentaa. Energiansäästötalosi U-arvon valitset tarpeittesi mukaisesti U= 0,17 .... 0,1 tai alle, huomioiden että seinän U-arvon 20% parannus ja vastaava kustannusten nousu vaikuttaa ainoastaan 2% koko talon energiankulutukseen/ -säästöön.
Liikaeritstämistä eli diffuusioavoimia kosteita seiniä tärkeämpää onkin,  että seinä on kuiva ja homeeton.
Ainoastaan alkuperäisissä PALIKKA muottielementeissä on sisäänrakenettu tehokas tuuletusjärjestelmä, joka luonnollisella tavalla kuivattaa talon rakenteet.
 
Myös PASSIIVI-PALIKKA™ on sisäisesti tuuletettu ja siksi homeeton, sopii tiiviisiin passiivikivitaloihin, tiiliverhottujen puutalojen lämpöperustuksiin, ns valesokkeleihin, kellareihin jne mitä haluat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kertakäyttöinen ANTTU™ pika-anturamuotti on ekologista pahvia. ANTTU®-pika-antura valmistuu muutamassa tunnissa. Ei tukemista valun ajaksi eikä purkutöitä valun j’lkeen. Kuvassa näkyy kova työtahti, kun kahden 100 m2 talon anturat  pinottiin, raudoitettiin ja valettiin 4,5 tunnissa... Teeppä laudoista perässä!
 
KLIKKAA anturavideo näkyviin:
 
PALIKKA-lämpösokkeli anturalla tai ilman valmistuu yleensä päivässä tai kahdessa, kuiva kellari viikossa ja koko 100 m2 energiansäästötalon PALIKKA-seinät nousevat kilon kevyt-PALIKOILLA alle viikossa – kun hento nainen rakentaa,  jopa 4 päivässä. 
 
 
Kolminkertaisen ympäriponttauksen ansiosta tukeva PALIKKA® -valumuotti on tiivis, rakenteissa ei ole energianhukkareikiä. Lämmöneristettä ei tarvitse poistaa valun jälkeen, kylmähän rakenteesta silloin tulisi .... PALIKASSA ei ole toisiinsa yhteensopimattomia nuppeja, joiden välistä betoni valuu muotista ulos, kylmäsiltoja muodostaen.
PALIKKA on rakennusteknisesti oikein toteutettu, paksumpi eriste pitää pakkaset ulkona ja kantava teräsbetonirunko varaa lämpöä sisälle.
PALIKAN oikean mitoituksen ansiosta ovat myös sähkötyöt helpot. Kuumalankaroilotus voidaan tehdä turvallisesti, PALIKKA seinässä EI ole kiellettyä HBCD -myrkkyä.
SUPER-PALIKKA® JA JÄRKÄLE®
Sopii nollaenergiataloihin, tiiliverhottujen PALIKKA talojen lämpösokkeliin , on  paikoillaan pysyvä sokkelihalkaisu valmiina, kuten myös PASSIIVI-PALIKASSA.
 
Kolminkertaisesti ympäripontattu PALIKKA® on mittatarkka. Kaikki PALIKKA -muottielementit sopivat yhteen toistensa kanssa, elementin leveydestä riippumatta, sekä pysty- että vaaka-asennossa ja myös kaikkien muiden rakennusmateriaalien kanssa.
Kaikki arkkitehtoniset ratkaisut, kuten suorat seinät, erkkerit, nurkat ja myös aidosti kaarevat muodot toteutetaan helposti yhdenlaisilla PALIKKA -muottielementeillä.
 
 
Ekologisesti pyöreät muodot ovat aidosti kaarevat kuten dokumenttikuvista helposti toteat.
 
 
 
 
 
 
 
PALIKOIDEN modulimitat ovat
 
Pituus 1200 mm ja korkeus 200 mm ,
paksuus vaihtelee U-arvosta riippuen 220... 400 mm.
Työstö kohteeseen helposti esim käsisahalla, moottorisahalla, vannesahalla, kuumalankaleikkurilla, puukolla jne.
Paino runsas 1 kilo/ kpl.
Paketissa on 33 tai 22 kpl, paketin paino noin 30 kg tuotteesta riippuen.
Suojamuoviin käärityt paketit on helppo käsitellä ja siirtää työmaalla ilman trukkia ja varastointi käy ilman erityissuojausta.
 
 
LIsää teknisistä ominaisuuksista tuote-esitteissä
sekä klikkaamalla linkkiä:  PALIKKA OMINAISUUDET
 
PALIKKA on puhdasta elintarvikelaatuista muovia, ilman muissa harkoissa käytettävää, nykyisin maailmanlaajuisesti kiellettyä HBCD-myrkkyä, jota ei ole koskaan PALIKKA elementissä ollutkaan. Voit perheinesi turvallisesti asua PALIKKA® -energiansäästötalossasi,  nyt ja tulvaisuudessa.
Aukorisoitu EPS-HARKKO (A) sopii betonisia välipohjia kantaviin seiniin, puutalojen lämpösokkeleihin, puolilämpimiin autotalleihin ja halleihin sekä niiden perustuksiin, kaikenmuotoisiin uima-altaisiin sisälle ja ulos,  kaareviin ja suoriin tukimuureihin, pilareihin ja kantaviin palkkeihin, kaikkiin kaareviin muotoihin jne mitä haluat.
        Yhteystiedot :     palikka@palikka.fi,   358- 41 - 44 77 181
 
 
©  2017. 11
 
 
<-  KLIKKAA TAKAISIN                                     KLIKKAA SEURAAVALLE SIVULLE ->